Què és Tossut dels Pouets?

És una finca agroecològica gestionada amb filosofia productiva sostenible, amb una essència diferencial per l'entorn en què es troba. És un projecte de recuperació del patrimoni agrari de muntanya dels avantpassats familiars, que més que un sòl productiu, és una filosofia de vida amb caràcter agrari, ecològica, familiar i sostenible.

L'objectiu del projecte és apostar per fer productes de qualitat, com és l'oli d'oliva verge extra i el vi, lluitant per donar-li un alt valor allò que et beus, buscant que et transporti a el que és l'essència del lloc, que reflecteixi el treball dur de recuperar i mantenir el sòl productiu de les muntanyes d'Alacant, de la Marina Alta, de Pedreguer. En resum, donar valor a la producció i a l'explotació, inclús augmentant la superfície inicial perquè de per si sola es pugui mantenir, així es mantindrà el patrimoni i les nostres il·lusions, sempre d'una manera agroecològica i sostenible.

Què és Tossut dels Pouets?

És una finca agroecològica gestionada amb filosofia productiva sostenible, amb una essència diferencial per l'entorn en què es troba. És un projecte de recuperació del patrimoni agrari de muntanya dels avantpassats familiars, que més que un sòl productiu, és una filosofia de vida amb caràcter agrari, ecològica, familiar i sostenible.

L'objectiu del projecte és apostar per fer productes de qualitat, com és l'oli d'oliva verge extra i el vi, lluitant per donar-li un alt valor allò que et beus, buscant que et transporti a el que és l'essència del lloc, que reflecteixi el treball dur de recuperar i mantenir el sòl productiu de les muntanyes d'Alacant, de la Marina Alta, de Pedreguer. En resum, donar valor a la producció i a l'explotació, inclús augmentant la superfície inicial perquè de per si sola es pugui mantenir, així es mantindrà el patrimoni i les nostres il·lusions, sempre d'una manera agroecològica i sostenible.17 Objectius per a transformar el nostre món. En 2015, l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 sobre el Desenrotllament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seues societats emprenguen un nou camí amb què millorar la vida de tots, sense deixar a ningú arrere.
L'agenda compta amb 17 Objectius de Desenrotllament Sostenible, que inclouen des de l'eliminació de la pobresa fins al combat al canvi climàtic, l'educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats. En aquest projecte incluim alguns d'aquestos objectius per transormar el nostre món:

El paisaje renace: olivos, viñas y "pedra seca" en la montaña de Pedreguer

Alfons Padilla – Levante EMV

Premi Empresa Pedreguer 2022 – Tossut dels Pouets. Empresa Sostenible

Més sobre Tossut

Olis i Territori Diània.

Héctor Carrió de Tossut Agroecología Sostenible. Cuina de territori.

Els Magazinos

Cuina de Territori 2021. Héctor Carrió y AOVE Ecològic Tossut de Pedreguer.

 

Jornades “Projectes Que Fan Comarca” dintre del cicle de jornades de “Crisi Global, Solucions Locals, la Comarca que Estimem” en Jesús Pobre, febrer del 2019

La meva filosofia és la recuperació del patrimoni agrari de muntanya dels meus avantpassats, està és la meva filosofia, naix en agafar inèrcia en el que el meu Pare va començar, que era dels meus avis i en el qual faig donar-li continuïtat amb la formula de donar-li valor afegit a un producte per dignificar el patrimoni, el nostre paisatge.

El que fem és apostar per fer oli de qualitat, oli ecològic i lluitar per donar-li eixe valor allò que tu et beus et transporti a lo que és la essència del lloc, quan algú vingui a la explotació i vegi els marges de pedra seca, tot ben arreglat, treballat de una manera sostenible, diga, ostí, jo vull provar això.. saps per que els transporta a lo que era la essència i el treball dur de recuperar el sòl productiu de les muntanyes d’Alacant NO, de la nostra marina Alta, de Pedreguer, la pedra, eixe és el meu objectiu i això és el que m’ha de donar continuïtat i trobar la sostenibilitat de una explotació que per si sola es pugui mantenir, mantinc el patrimoni, mantinc la explotació i mantinc les meves il·lusions i per tant les meves arrels continuen tirant endavant, eixe és l’objectiu de Tossut, és això.”

 

Entrevista a Hector Carrió gerent de Tossut dels Pouets per a Radio la Veu d’Ondara. Concretament del programa Bon Profit, on els seus protagonistes son sempre persones dedicades al sector de l’alimentació